BOŞANDIKTAN SONRA NE YAPMALI


Hiç bir çiftin boşanmak için evlenmediği ortada ancak maalesef hayatta her şey istediğimiz gibi gitmeyebiliyor ve büyük sevgilerle başlayan evlilikler yanlış kararlar neticesinde boşanma ile sonuçlanabiliyor. Bunun üstesinden gelmek ve durumun psikolojik yanlarını en az zararla atlatmak da tabii ki hedeflerimiz içerisinde olmalı. Fakat bazı dış ve iç etkenler neticesinde boşanma sürecini kendimiz için daha da zor hale getiriyoruz ve bu nedenle günlük yaşantımıza dönmekte zorlanabiliyoruz. Boşandıktan sonra ne yapmalı diyenler için hazırladığımız bu yazımızın sizlere faydalı olacağını umuyoruz.
İlk olarak boşanmanın sadece eski eşiniz ve sizin aranızda kalmadığını unutmamalısınız. Genellikle bu sürece anne babanızdan tutun da arkadaşlarınıza kadar pek çok kişi katılır ve yaptıkları yorumlar ile çoğu zaman daha da kötü bir duruma gelmenize neden olurlar. Kendinizi iyi hissedeceğinizi düşündükleri için verdikleri tavsiyeler tam tersi bir etki yaratır ve boşanmayı çok daha zor atlatmanıza neden olur. Onların dediklerini dinlemeyerek ve kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz o şekilde davranarak kendinize bir iyilik yapabilirsiniz. İşin içinden çıkamayacak gibiyseniz de uzman bir psikoloğa görünerek daha objektif yorumlar alabilirsiniz.
Ayrıca yaşayacağınız ruhsal dalgalanmalardan en az zararla kurtulabilmek için sürekli olarak bu şekilde kalacağınızı düşünmeyin ve kendinize acımanıza neden olacak filmler, şarkılar dinlemeyi ve izlemeyi bırakın. Evlenmek kadar boşanmak da hayatın gerçeklerinden bir tanesidir ve dünyanın sonu kesinlikle değildir. Yaşamınız boyunca yapacağınız ve seveceğiniz her şey denenmek için sizi beklemektedir ve kendi ayaklarınızın da üzerinde durabiliyorsanız hayatınızı devam ettirmelisiniz. Yanlış kişiyle yaptığınız evliliğin son bulması gelecek için size umut vermelidir.
Ancak pek çok kadının yaptığı hatalardan birisi boşanmanın ardından kısa süre sonra bir başkasıyla evlenmektir. Bu durum sağlıklı karar verme yeteneğinizin olmadığı bir dönemde yapıldığı için çok tehlikelidir ve kendinizi iyi hissedene kadar duygusal dalgalanmalarınızın ortasında bir evlilik kararı daha vermek gelecekte daha kötü sonuçlar almanızı sağlayacaktır.
Eski eşinizle olan iletişiminizi de çok sınırlı tutmanız ve onunla yaşadığınız günlerdeki alışkanlıklarınızı biraz değiştirmeniz toparlanma sürecinizi hızlandıracaktır. Yeniden evlenmek veya bir araya gelmek gibi umutlarınızı bir kenara koymazsanız maalesef eski eşiniz için yalan hayaller beslemiş olursunuz ve yeniden evlenseniz dahi boşanmanızı gerektiren koşullar tekrar bir araya geleceklerdir. İşinize, varsa çocuklarınıza ve kendi hayatınıza odaklanmanız çok daha doğru olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder